Onze diensten

Medicatieschema

Een medicatieschema is een handig hulpmiddel wanneer je meerdere geneesmiddelen gebruikt en kan gemakkelijk gedeeld worden tussen jouw zorgverleners zodat je steeds zeker bent van een correcte, veilige en efficiënte behandeling.
Wat is een medicatieschema?
Verschillende geneesmiddelen nemen kan een complexe zaak zijn. 1x per dag 15 minuten voor het ontbijt, 3x per dag voor het eten, 1x per week nuchter… Met een medicatieschema weet je steeds wanneer je je geneesmiddelen moet innemen, en in welke dosis. Het is een volledig, duidelijk en betrouwbaar overzicht van alle medicatie die je inneemt en vermeldt bij ieder geneesmiddel ook hoe je het moet innemen.
Waarom is een medicatieschema nuttig?
Het grote voordeel van een medicatieschema is dat je steeds weet wanneer en hoe je je geneesmiddelen moet innemen, en helpt je om uw geneesmiddelen (tijdig) in te nemen en zo je therapietrouw voor je behandeling te versterken. Maar daar blijft het niet bij. Met het medicatieschema kan je die informatie ook delen met andere zorgverleners. Het medicatieschema kan – mits je toestemming – digitaal gedeeld worden via Vitalink, een beschermd platform waar enkel zorgverleners die je behandelen toegang tot hebben, en je kan het in papieren formaat ook meenemen naar je arts of andere zorgverleners, of voorleggen bij een opname in het ziekenhuis. Zo weet jouw zorgteam welke geneesmiddelen je gebruikt, geniet je steeds van een veilige behandeling en vermijd je dat medicatie onnodig wordt voorgeschreven of dat nieuwe medicatie een ander geneesmiddel die je al inneemt, tegenwerkt.
Een medicatieschema bij uw apotheker
Gebruik je meerdere geneesmiddelen of ken je iemand die veel geneesmiddelen moet nemen? Een medicatieschema kan dan zeker van pas komen! Dat kan je heel eenvoudig verkrijgen bij jouw apotheker. Hij staat steeds voor jou klaar met advies en, indien je dat wenst, persoonlijke begeleiding (zoals bijvoorbeeld een medicatienazicht) die kan helpen om geneesmiddelen goed te gebruiken en dus te genieten van een betere behandeling. Reden te over voor een bezoekje aan je apotheker!

Vervallen medicatie

Voor de veiligheid van u en uw gezin is het belangrijk dat u de apotheekkast geregeld nakijkt.
Vervallen geneesmiddelen worden uit de verpakking gehaald. Kartonnen verpakkingen en bijsluiters worden gerecycleerd bij het papier. Blisters of potjes met geneesmiddelen, alsook flacons, tubes, flessen die nog geneesmiddel bevatten mogen naar de apotheek gebracht worden.
Gebruikte naalden worden in een naaldcontainer verzameld en naar het containerpark gebracht.

Vervallen Medicatie

Checklist Reisapotheek

Zorgeloos op vakantie vertrekken, dat is ook … aan je reisapotheek denken. Maar wat moet je nu zeker meenemen op vakantie? Ontdek hier de checklist voor uw reisapotheek. We wensen u een deugddoende en ontspannende vakantie!

Checklist Reisapotheek

Huisapotheker

Haal het beste uit je gezondheid dankzij je huisapotheker!
Wanneer je een chronische aandoening hebt en meerdere geneesmiddelen moet nemen, kan een huisapotheker een wereld van verschil uitmaken. Je huisapotheker behoudt het overzicht op je medicatie, heeft altijd een up-to-date medicatieschema voor je klaar en biedt je een persoonlijke begeleiding die is afgestemd op jouw noden. Hij is tevens het aanspreekpunt voor je andere zorgverleners voor informatie over jouw medicatie. Als huisapotheker biedt je vertrouwde apotheker je niet alleen een luisterend oor en waardevol advies, maar ook een gepersonaliseerde opvolging en begeleiding bij een goed gebruik van je geneesmiddelen. Dat is een garantie op een veilige en efficiënte behandeling die je gezondheid alleen maar ten goede kan komen! Je huisapotheker kan:
  • je een oplossing voorstellen die is afgestemd op jouw specifieke noden,
  • mogelijke problemen met je geneesmiddelen vermijden doordat hij een volledig overzicht heeft op je medicatie,
  • en bezorgt je bovendien een medicatieschema zodat je steeds weet welk geneesmiddel je wanneer moet nemen.
Het staat je volledig vrij om een huisapotheker te kiezen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een overeenkomst ondertekenen met de apotheker van jouw keuze. De dienst wordt volledig terugbetaald door het RIZIV. Wil je graag een huisapotheker? Laat het dan aan je vertrouwde apotheker weten!

Brochure Huisapotheek

Thuiszorg

Opdat de zorgbehoevenden ook thuis in hun vertrouwde omgeving een comfortabel leven kunnen leiden, zijn er de thuiszorgmaterialen. Bij ons kan je terecht voor een ruim assortiment aan thuiszorgproducten, zowel voor verhuur als voor verkoop. Op deze manier proberen we uw thuiszorg zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Vertel ons uw noden en wensen, en we staan u bij met het nodige professionele advies.

Een greep uit het assortiment thuiszorgproducten:

• Bedden en toebehoren: ziekenhuisbed, tillift (‘stalen verpleegster’)
• Hulp bij verplaatsing: kruk, wandelstok, rollator, rolstoel
• Hulp voor kinderen en jonge moeders: weegschaal, plaswekker, afkolfapparaat
• Hulp bij hygiëne: toilet- en douchestoel, incontinentiemateriaal
• Hulp bij ademhaling: aerosoltoestel en toebehoren, zuurstof
• Technische hulpmiddelen: medicatiedoosje
• Meetapparatuur: bloeddrukmeter, bloedsuikermeter
• Verbandmateriaal: brace, steunverband, steun- en spataderkousen

Voor verdere inlichtingen over alle hulpmiddelen kan u steeds in de apotheek terecht.

Brochure Thuiszorg